DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

labansfracking

28.02.2014

Orașul Los Angeles a adoptat moratoriul privind fracturarea hidraulică

Los Angeles este cel mai mare oraș din Statele Unite care plasează un moratoriu privind fracturarea hidraulică.
Consiliul orășenesc a votat, vineri, în unanimitate, trimiterea unei moțiuni moratoriale la oficiul avocatului orașului, pentru a fi scrisă o ordonanță zonală. Aceasta se va întoarce în consiliu pentru votul final.
O postare pe Twitter a consilierului Mike Bonin, la câteva minute după vot, a arătat importanța acțiunii: “Los Angeles tocmai a devenit cel mai mare oraș din națiunea americană care susține un moratoriu împotriva fracturării hidraulice și a altor forări periculoase”.
Moțiunea de vineri plasează un moratoriu împotriva fracturării și a altor practici de forare în zonă, până când specialiștii vor verifica dacă fracking-ul nu compromite siguranța personală sau puritatea apei potabile. Un asemenea act ar putea apărea în forma unei reguli emise de stat sau de guvernul federal, care să garanteze protecția persoanelor sau să spună ca fracking-ul nu este periculos. Cine stie când, sau dacă, aceasta va apărea.
Votul transformă, de asemenea, Los Angeles-ul în primul oraș din California care produce petrol dar care interzice fracturarea hidraulică.
“Felicităm consiliul orășenesc din Los Angeles pentru aprobarea moțiunii de moratoriu împotriva fracking-ului, un pas important în direcția protejării locuitorilor orașului de impactul sever asupra sănătății și asupra mediului”, spune Adam Scow, directorul pe California al organizației “Food & Water Watch”. “Îi cerem avocatului orașului să susțină moratoriul și să fie un exemplu puternic și pozitiv pentru alte comunități și pentru guvernatorul Jerry Brown, care ar trebui să decreteze un moratoriu pe tot cuprinsul statului, ca să protejeze toți cetățenii Californiei.”
Reprezentanții mai multor organizații, care au mers în Los Angeles să fie martori la votul de vineri, au răsuflat ușurați, simțindu-se mult mai bine în legătură cu viitorul și aerul orașului. 
“În timp ce aceia care fac regulile statului privind gazul și petrolul se străduiesc să aplice legile existente și să-și ia precauții adecvate pentru sănătatea comunităților noastre, a râurilor și oceanului, locuitorii din L.A. suferă din cauza efectelor care apar deja în ceea ce este cea mai mare zonă urbană de exploatare din țară”, spune Liz Crosson, directorul executiv al Păstrătorilor Apei din Los Angeles.
“Noi nu cunoaștem toate substanțele chimice la care ne expun companiile petroliere când fracturează în vecinătatea noastră, dar știm destul ca să fim siguri că nu le vrem în aerul pe care-l respirăm sau în apa pe care o bem”.
Pentru cei mai mulți californieni, pasul următor ar fi interzicerea fracturării hidraulice pe tot cuprinsul statului. De la lansarea mișcării “Californieni împotriva fracking-ului”, în mai 2013, mai mult de 200.000 de petiții au fost semnate, cerându-i guvernatorului Brown să interzică fracking-ul în California. Fermieri, grupuri de activiști de mediu, studenți și celebrități sunt printre cei care cer public interzicerea fracturării hidraulice. Unii dintre ei ar vrea ca și districtul Los Angeles să ia măsuri.
Gary Gless, președintele organizației “Coaliția pentru Comunitate a Cetățenilor”, a declarat pentru Los Angeles Times că moratoriul înseamnă prea puțin pentru oamenii care locuiesc lîngă câmpurile petroliere Inglewood. 
“Nu o să facă nimic pentru ei, decât atunci când conducerea districtului va face un pas înainte și va lua măsuri în această privință”, a spus el. “Dar cred că va pune ceva presiune pe ei, să facă ceea ce trebuie.”

Traducere în limba română de: Corina Stirb Cooper

Sursa: http://ecowatch.com/2014/02/28/breaking-los-angeles-passes-fracking-moratorium/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031