DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

Exxon-Mobil-LAM21.02.2014

Treaba zilnică a directorului Exxon Mobil, Rex Tillerson, este să facă lobby extrem de agresiv pentru fracturarea hidraulică și mai ales pentru dereglementare în domeniu, singura modalitate de a permite explozia acestei industrii. ExxonMobil este cea mai mare companie petrolieră și compania cu cea mai mare cifră de afaceri din lume, precum și firma cu cea mai mare producție de gaz natural din SUA, extras în mare parte prin fracturare hidraulică. Interesant pentru noi este faptul că aceștia fracturează, în Marea Neagră, în apele continentale ale României, împreună cu OMV Petrom si Schlumberger încă din 2008, conform unor date cât se poate de grăitoare ale companiei.Când fracturarea, vine, însă, lângă casa marelui director al companiei, în valoare de 5 milioane de dolari, pentru că acesta știe mai bine decât oricine despre ceea ce înseamnă să stai lângă o sonda de fracturare, primul lucru pe care acesta îl face este să dea în judecată, împreună cu alți vecini afluenți, compania care voia să ridice un turn de apă de 50 de metri chiar lângă casa lui din Texas.

The Wall Street Journal ne informează că turnul de apă va asigura un sit de foraj din apropiere și că pârâții acuză faptul că această construcție va însemna foarte mult zgomot și accidente în trafic, conform dosarului.

Deși e parte în proces, avocatul lui Tillerson susșine faptul că îngrijorarea sa centrală este legată doar de devalorizarea casei personale, nu riscurile asociate de mediu.

Cînd nu e director ,acesta se răstește criticolor industriei și la acest tip de reglementare nefuncțională. Ce ne mai spune domnul lobby-ist nr. 1 pentru gaze de sist in SUA (banuiesc că va sună cunoscut ): ” acest tip de reglementare disfuncțional îi ține pe loc redresarea economică, creșterea și competitivitatea globală”. Producția de gaze naturale este doar aplicarea unei noi tehnologii, integrată cu tehnologii mai noi. Riscurile sunt controlabile.”

În regiunile fracturare, locuitori mai puțin afluenți au protestat împotriva fracturării pentru impact mult mai pueric decât zgomotul, respectiv și contaminarea apei și riscul sporit de cancer. Operațiunile petroliere și de gaze ale Exxon și scurgerile asociate nu numai că scad prețul proprietăților masiv, dar au și distrus case și regiuni întregi.

Exxon, care îi dă lui Tillerson un salariu de $40.3 milioane, susține că nu are nicio legătură cu acest proces.

Sursa: http://thinkprogress.org/climate/2014/02/21/3316881/exxon-ceo-protests-fracking/#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031