DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120
frack-blogSpanPe  6 martie, statul New York a votat prelungirea moratoriului privind fracturarea hidraulică de volum mare până în mai 2015. La scurt timp, o serie de proiecte de legi au fost intiate de atunci, dar au ramas blocate de la dezbaterea in Senat. Astfel de proiecte vizeaza:

-          Un proiect –Bill 4046- sa amâne  pentru cel puțin 2 ani Revizuirea Declarației privind  Impactul asupra mediului (SIEG) – pana cand EPA (Agentia de Protectia mediului din SUA) va finaliza studiul privind frackingul si sanatatea – aflate in lucru.

-          Un alt proiect – Bill 673- propune pur si simplu interzicerea fracturării hidraulice și scoaterea în afara legii a eliminarii și / sau procesarii oricăror fluide de foraj in statul New York. Care include: noroi de foraj; aditivi chimici și fluide de Frackturare; fluidele revenind la suprafață după procesul fracturarea hidraulică; sau orice alte lichide reziduale implicate în foraj.

Trei astfel de proiecte de lege, se ocupă în special cu deșeurile de foraj. Proiectul de lege 674 cere  ca  deseurile periculoase rezultate din activitățile de petrol și gaze să fie tratate la fel ca toate deșeurile periculoase produse de alte industrii. În prezent, Departamentul  de conservare a mediului (DEC) reglementează : „fluidele de foraj, apele, produsele  și alte deșeuri asociate cu explorarea, dezvoltarea și producția de țiței, gaze naturale sau energie geotermală” sunt scutit de a fi reglementate ca deșeuri periculoase (!!).

Proiectul de lege al senatorului Martin Dilan (S 408), interzice amplasarea amplasamentelor periculoase de eliminare sau de transfer a deșeurilor radioactive la mai putin de 1500 de metri de proprietatea școlilor.

Senatoarea Cecilia Tkaczyk a introdus Senatului – Bill 5123- care ar interzice transportul oricăror deșeuri sau produse secundare din operațiunile de fracking.

Este puțin probabil ca oricare dintre aceste proiecte  vor fi supuse  la vot. Nici Avella nici Tom O’Mara, ambii facand parte din Comitetul pentru conservarea mediului al Senatului, nu au răspuns solicitărilor repetate de a  comenta de ce sunt blocate proiectele de mediu sa ajunga la plen. Dar Xavier San Miguel, directorul de comunicare al lui Avella, a participat la o conferință republicană pro-fracking.

Cu 30 de republicani si 33 democrati, s-ar putea crede că  Democratii ar putea genera suficient sprijin pentru a împinge aceste proiecte. Dar, în decembrie 2012, cinci democrați au organizat o Conferință a Democratilor Independenti și au decis să se alăture republicanilor, pentru formarea unei coaliții. Au ajuns si la o înțelegere care să permită doi lideri: Republicanul Dean Skelos și democratul Jeff Klein. Această mișcare a negat conferința tradiționala a Democratilor, impiedicata astfel sa preia controlului majoritar, și oferă Skelos și Klein puterea  de a arunca proiectele amintite sub camioanele de Fracking…………

de Georgeta Elisabeta Ionescu,  11.05.2013

 Preluare din: http://marcelluseffect.blogspot.ro/2013/06/ny-senate-tosses-environmental-bills.html

(https://www.facebook.com/notes/gaz-de-sist-antifracking-romania/statul-new-york-lupta-cu-fracturarea-politicienii-americani-se-lupta-intre-ei/533368636722329)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930