DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

Franta – 30 iunie 2011 – Parlamentul francez a votat interzicerea metodei pana la dovezi concludente careeurope-map sa arate ca metoda nu este una cu impact semnificativ de mediu.                 

Luxembourg – 13 noiembrie 2012 – Parlamentul a votat impotriva motiunii pentru extragerea gazelor de sist din cauza impactului asupra mediului.

Bulgaria – 18 ianuarie 2012 – a doua tara, dupa Franta, care interzice metoda fracturarii hidraulice. Bulgaria a retras licenta de exploatare companiei Chevron. Dupa incercari de a reduce prevederile interdictiei, in 14 iunie 2012, in cadrul Adunarii Nationale, Bulgaria a adoptat o lege prin care orice operatiune de explorare sau exploatare prin injectarea fluidelor de fracturare a fost interzisa.

Austria –  16 august 2012 – Guvernatorul din sudul Austriei a cerut ca o legislatie specifica pentru gazele de sist sa fie dezvoltata inainte de orice operatiuni de explorare si exploatare.

Cehia – 11 Mai 2012 – un moratoriu pe 2 ani; 3 septembrie 2012 PRAGA – Guvernul ceh  a propus interzicerea metodei pana la adoptarea unei legi care sa se adreseze strict gazelor de sist si resurselor neconventionale de gaz.

Irlanda de Nord – 7 decembrie 2011 – Adunarea Irlandei de Nord a votat un moratoriu in ce priveste fracturarea hidraulica.

Irlanda – 12 mai 2012 – Ministrul Energiei, Pat Rabbitte, a declarat ca nicio operatiune de fracturare nu va avea loc pana la realizarea unor studii si dovezi stiintifice detaliate.

Olanda – In prezent, un moratoriu asupra exploatarii prin fracturare hidraulica a fost prelungit. In Boxtel, un oras din sudul Olandei, instanta a respins planurile de constructie pentru o sonda de explorare a companiei Cuadrilla, motivand ca sondele de explorarea sunt prin definitie destinate si exploatarii.

Spania

     – Cantabria – interzice metoda in aprilie 2013;

   – Valladolid - Valle de Mena (Burgos) a declarat municipalitatea libera de fracturare hidraulica din cauza carentei de informatie si transparenta.

Polonia

     –Zurawlow - Lucrarile de exploarare-exploatare ale companiei Chevron langa localitatea Zurawlow au fost blocate de comunitatea locala dupa ce oamenii au dovedit ca licenta companiei expirase. Familii intregi s-au mutat in camp, au dormit intr-o tabara improvizata chiar in locul vizat pentru exploatare, s-au asezat in fata camioanelor, au chemat la solidaritate nationala pentru a se asigura ca exploatarea nu va incepe.

Germania

     – Westfalia de Nord - martie 2011 – moratoriu ;

Elvetia

     – Cantonul Fribourg a interzis fracturarea hidraulica;

Italia

     – in Bomba si Insula Pantelleria proiectele de exploatare au fost stopare prin decizie de guvern.

     – Consilile municipale din Leitrim, Roscommon, Clare, Donegal, Sligo si consiliul de district din Farmanagh au votat pentru interzicerea metodei de fracturare.

Marea Britanie – In 2012 a expirat un moratoriu de 12 luni impus dupa ce lucrarile de foraj si fracturare ale companiei Cuadrilla au provocat doua cutremure in Blackpool. Guvernul britanic a respins la inceput tehnologia de fracturare pe motiv ca nu este eficienta economic desi exista proiecte de explorare/exploatare.

     – în Balcombe, activitatea companiei Chevron a fost sistata in urma protestelor comunitatilor locale.

   – Consiliul orasului OnKeynsham a votat pentru interzicerea fracturarii.

Romania – Prin programul de guvernare al USL precum si in primul mandat al Premierului Victor Ponta s-a propus un moratoriu, la presiunea cetatenilor, care insa nu a fost aplicat.

In Norvegia si Suedia fracturarea hidraulica a fost declarata neviabila din punct de vedere economic iar proiecte in Austria si Suedia au fost oprite din aceleasi motive, fara legislatie noua. In Danemarca au inceput proteste de strada si ale ONG-urilor care se opun exploatarii prin fracturare hidraulica.

Sursă: stopfracturare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031