DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

groapa_izvoarele_46740000Izvoarele, linişte şi pace? Noi zicem că nu, în ciuda muşamalizării (Ioana Florea, 23.01.2014)
Izvoarele (documentar video Epoch Times, 22.01.2014)
(54) Experienta (excursia) activistilor brasoveni in satul Izvoarele! (FB Mihaescu Alexandru, 4.01.2014)
Interviu cu Mirela Barladeanu, Izvoarele, jud. Galati  (video, 30.12.2013) Un sumar al situatiei incredibile de la Izvoarele, unde, incepand cu luna septembrie 2013, au avut loc sute de cutremure de mica adancime, care au avariat se…

SOS IZVOARELE – Un sat pe marginea prapastiei, un sat amutit… Raport Maria Olteanu, vizita Izvoarele, 28.12.2013.

Fenomen misterios în satul cutremurelor. O familie s-a trezit cu o groapă uriaşă în casă (Antena 3, 17.12.2013)

Izvoarele, centrul national al fenomenelor ciudate. Apa clocotita la fantana din fata bisericii (noiembrie 2013)

“Fenomenele” de la IZVOARELE, judetul GALATI: apa clocotita in fantana bisericii si REACTIVAREA CUTREMURELOR (11.11.2013)

GHISE: Cauza cutremurelor din Galati – EXPLORAREA GAZELOR DE SIST! (Esential cu Alina Petrescu) ”Din emisiunea „Esential” cu Alina Petrescu (23.10.2013) – fragment din discutia telefonica purtata cu secretarul de stat pentru cercetare din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tudor Prisecaru, despre concluziile „specialistilor” privitoare la seismele bizare de la Izvoarele (Galati) –  contradictii si balbaieli jenante ale demnitarului si declaratia transanta si grava a senatorului liberal Ioan Ghise”

MIHNEA COSTOIU, Ministrul Cercetarii, AVOCATUL OMV-PETROM in cazul cutremurelor dubioase din Izvoarele  (video 16.10.2013) ”Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, spune că recentele cutremure înregistrate în județul Galați nu au fost provocate de exploatările petroliere din zonă. „Sunt mișcări tectonice, nu se pune problema de altceva, nu există alt motiv al cutremurelor”, a spus Mihnea Costoiu.”

Aproape 300 de cutremure s-au produs în Galaţi în ultimele săptămâni. Specialiştii de la INFP…  (15.10.2013)”Numărul cutremurelor din Galaţi se apropie de 300, iar specialiştii lansează şi primele ipoteze legate de cauzele acestor seisme. Pentru prima dată se vorbeşte oficial despre faptul că vina ar putea aparţine exploatărilor petroliere din zonă. Specialiştii iau în calcul inundaţiile devastatoare produse în luna septembrie.”

BALBAIALA PENIBILA A „SPECIALISTILOR” privitor la ROIUL DE CUTREMURE de la Izvoarele  (15.10.2013) Din emisiunea „100 de minute” cu Alessandra Stoicescu, din 15 octombrie 2013 (Antena 3) pe tema cauzelor cutremurelor de la Izvoarele (jud. Galati).

Document incendiar: apa otrãvitã la Izvoarele | Vremea noua – Liderul presei vasluiene (14.10.2013) ”INCREDIBIL La protestul de la Bârlad de pe 12 octombrie, activistul de la Vama Verde, Paul Iurea, ne-a pus la dispozitie, în exclusivitate, un buletin de analizã a apei de la Izvoarele – Galati, zona petrolierã unde au loc acum cutremurele ce nu se mai sfârsesc si unde apa de bãut nu mai este potabilã! Desi autoritãtile spun cã apa a fost contaminatã însã nu din cauza exploatãrilor petroliere din zonã, un buletin de analizã pe care primarul din Izvoarele l-a ascuns de ochii sãtenilor si a presei, dovedeste cã de fapt apa a fost contaminatã în urma fracturãrii hidraulice de la sondele din zonã! Prezenta unei substante în apa sãtenilor de la Izvoarele o dovedeste din plin actul respectiv, iar acest lucru a fost ascuns oamenilor si se pune întrebarea de ce? Acelasi lucru ne asteaptã si pe noi, în cazul în care se va începe explorarea si exploatarea gazelor de sist.”

Primele concluzii legate de CUTREMURELE DIN IZVOARELE. Sondele de extracţie, cauze posibile (14.10.2013) ”Institutul Geologic al României a publicat luni seară concluziile preliminare legat de cutremurele care se produc de trei săptămâni în Galaţi. „Cauzele posibile ale fenomenului de instabilitate a terenului din zona Izvoarele-Slobozia Conachi pot fi naturale sau antropice”.

«De la sonde ni se trage» | Oamenii din satul gălăţean Izvoarele sunt convinşi că exploatările din zonă sunt de vină pentru cutremure… (13.10.2013) ”Disperarea a atins cote maxime în satul gălăţean Izvoarele, localitate zguduită de peste 250 de mişcări ale pământului, a căror cauză a rămas un mister după mai bine de trei săptămâni de la apariţia fenomenelor. Oamenii au ieşit ieri în stradă, furioşi că nu li se oferă nici o lămurire, deşi pe la ei prin sat se perindă zeci de specialişti.”

Izvoarele – Galati: CUTREMURE REACTIVATE si APA FIERBINTE DIN FANTANI  sursa: Jurnalul de noapte al Antenei 3 (11.10.2013)

Falia seismică din Galaţi S-A REACTIVAT. Alte cutremure au avut loc sâmbătă noapte (9.11.2013)

NOU FENOMEN STRANIU la Izvoarele, în Galaţi. După cutremure, apa din fântâni e FIERBINTE (9.11.2013)

(video): CUTREMURELE DIN SATUL IZVOARELE (GALATI) – Autoritatile si “specialistii” au, suspect, o singura grija: SA PROTEJEZE COMPANIA OMV – PETROM, EXCLUZAND CAUZA FORAJELOR PETROLIERE! Localnicii si vicepresedintele CJ Galati sunt de alta parere . CINE ISI BATE JOC DE NOI?  (razbointrucuvant, 7.10.2013)

Exploatarea gazelor de sist a poluat deja panza freatica si mediul in Izvoarele, judetul Galati – oamenii nu mai au apa potabila curata de baut (eco) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman (6.11.2013)

Cutremurele din Galaţi cresc în intensitate. Alte trei seisme s-au produs sâmbătă după prânz  (5.10.2013)”Seara şi noaptea de vineri au adus şase cutremure noi în judeţul Galaţi, de intensitate mai mare decât până acum: o magnitudine de aproape 4 pe scara Richter. De ce vin seismele în avalanşă nu se ştie nici la la 11 zile de când fenomenul a început să sperie localnicii. În mai puţin de două săptămâni s-au înregistrat aproape 30 de cutremure de intensitate medie care au făcut ca pâmântul de la marginea satului Izvoarele să se crape. Pe deal, craterele au şi trei metri adâncime…”

Cutremure in lant la Galati: 106 de seisme in 13 zile!  (Antena 1, 5.10.2013)

Despre cutremurele de la Izvoarele (Galati)  ”Emisiunea Subiectiv de pe 4 oct., realizata de Razvan Dumitrescu, Antena 3, despre cutremurele din Galati – Izvoarele. Se discuta despre cutremurele produse de foraje dupa petrol si gaze, exemplificand cu cazul seismelor de pe coasta Spaniei provocate de instalatii de extragere de gaze.” (4.10.2013)

„Ceea ce se întâmplă acolo, în judeţul Galaţi, este de natură umană. Ştim cu toţii că în judeţele împrejmuitoare există exploatări de gaze şi petroliere. De asemenea, în zonă s-au făcut sondaje pentru exploatarea gazelor de şist prin sistemul fracturării hidraulice, prin care se introduce în sol o cantitate foarte mare de lichide cu ajutorul cărora se ajunge până la stratul de gaze care se pare că au ieşit la suprafaţă. Sunetele de acolo sunt provocate de această presiune enormă folosită la sondare. Dacă solul e slab şi nu permite acest tip de exploatare, vom avea de-a face cu alunecări de teren, surpări, cutremure de suprafaţă, emisii de gaze şi alte fenomeme”, a spus generalul Emil Străinu, specialist în radiolocaţie, pentru ziarulring.ro. (Generalul Emil Străinu ARUNCĂ BOMBA: „Ceea ce se întâmplă în judetul Galaţi (cutremurele) este de NATURĂ UMANĂ”, 4.10.2013)

Specialist in tehnologii neconventionale: Cutremurele din Galati, cauzate de mana omului, (gen. Emil Strainu) B1TV, 3.10.2013, v. și  Generalul Emil Străinu ARUNCĂ BOMBA: „Ceea ce se întâmplă în judetul Galaţi este de NATURĂ UMANĂ – Ştiri interne | Libertatea.ro, 4.10.2013

Cutremur surprins in direct la Romania TV, in comuna Izvoarele VIDEO  Pamântul s-a zgâltâit la Izvoarele, judetul Galati, chiar în timp ce jurnalistii România TV transmiteau din casa unor localnici. De teama seismelor, oamenii din comuna nu mai dorm. Ei au preferat sa îsi petreaca noaptea în frig, decât să îşi rişte viaţa. (4.10.2014)

Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile? (Marin Neacsu. 3.10.2013)

Oamenii din Galati, terorizati in continuare de cutremure (video, 3.10.2013) ”Oamenii din Galati sunt la capatul rabdarii. Pamantul continua sa se zguduie, iar in zona au aparut galerii imense. Localnicii se tem ca li se vor narui casele din cauza cutremurelor.”

LOCUITORII DIN IZVOARELE AU TRECUT LA PROTESTE,  (video, 3.10.2013)

Apa fântânilor din satul Izvoarele nu este potabilă / Localnicii primesc 15.000 de litri de apă îmbuteliată (Corina Dobre, 2.10.2013)

Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile? | In Cuiul Catarii (Marin Neacșu, 2.10.2013)

OMV si cutremurele de la Galati. Este intamplator faptul ca sunt in zona Schela – Independenta ? OMV CEO: Guvernele europene au nevoie de sprijinul UE pentru a impune populatiei exploatarea gazelor de sist. Romania a ajuns un swaitzer (sau cum s-o scrie), in care toti sobolanii tranzitiei catre nimic sapa nestingheriti. (istoria-romanilor.com, 02.10.2013)  (v. si Proiect acord de mediu OMV )

CUTREMURE, APA CONTAMINATA si CRAPATURI IN PAMANT in satul Izvoarele din Jud. Galati (video, 1.10.2013) ”Din emisiunea „La ordinea zilei” cu Dana Grecu, din 1 octombrie 2013 (Antena 3) stire-reportaj din satul Izvoarele, vorbeste prin telefon Dr. Nicolae Bacalbasa, presedintele CJ Galati
http://www.antena3.ro/romania/dupa-37-de-cutremure-localnicii-din-galati-nu-mai-pot-bea-apa-din-fantani-229560.html
Localnicii din comuna Izvoarele, din Galaţi, nu mai pot bea apă din fântâni. După numeroasele cutremure din ultimele zile, apa a devenit albicioasă şi are un miros înţepător.
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare din Galaţi au luat probe din fântânile localnicilor şi au interzis consumul până când vor veni rezultatele analizelor.
Localnicii dau vina pe cutremurele din ultimele zile că le-ar fi alterat apa din fântâni. Oamenii se tem acum de alunecări de teren. În sol au apărut crăpături adânci.
De mai bine de două săptămâni, de când comuna Izvoarele a fost măturată de ape, s-au înregistrat 37 de cutremure, dintre care nouă de peste 2,5 grade pe scara Richter.”

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930