DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

1380172904parrAvand in vedere apropiatul vot din Parlamentul European (European Parliament) referitor la amendamentele propuse de Andreea Zanoni cu privire la obligativitatea Evaluarii Impactului de Mediu asupra acțiunile de explorare și exploatare a combustibililor fosili neconvenționali, FORMULAM O NOUA SCRISOARE catre europarlamentarii romani prin care le solicitam sa voteze in concordanta cu interesele statului roman in problemele generate de impactul devastator asupra mediului generat de exploatarea resurselor prin fracturare hidraulica!

Textul scrisorii poate fi urmatorul:

„Stimata Doamna/Stimate Domnule,

Parlamentul European și-a exprimat în repetate rânduri susținerea pentru o Evaluare a Impactului de Mediu (EIA) obligatorie pentru toate acțiunile de explorare și exploatare a combustibililor fosili neconvenționali . Anumite state membre, precum Polonia, România și Marea Britanie, au respins această cerere din partea membrilor Parlamentului European, care reprezintă populațiile care vor simți impactul activităților de fracturare și forare neconvențională.

Această respingere a votului Parlamentului European – singura insituție aleasă direct a Uniunii Europene – este o jignire. Acesta este un precedent grav și arată lipsa legitimității democratice a procesului de luare a deciziilor de la nivelul UE, asupra unor probleme atât de vitale precum protejarea mediului și a sănătății publice de impactul combustibililor fosili neconvenționali.

Textul final care va fi votat în sesiunea în plen a Parlamentului, de miercuri 12 martie 2014, nu conține nici un fel de reguli pentru a cere activităților de fracturare și de explorare/exploatare a combustibililor fosili neconvenționali un raport de Evaluare a Impactului de Mediu (EIA) obligatoriu. Raportul Comisiei Europene și al Parlamentului European au arătat lipsuri existente în legislația Uniunii Europene, precum lipsa unui EIA pentru explorarea și exploatarea combustibililor fosili neconvenționali (UFF).

De aceea, noi – reprezentanții grupurilor antifracturare din 12 state membre ale UE – cerem Membrilor Parlamentului European (MEP) să respingă versiunea actuală a directivei privind Evaluarea Impactului de Mediu (EIA), care nu are nimic de-a face cu cea care a fost votată de Parlamentul European, singura instituție europeană votată de cetățeni.

Cu sinceritate,
Al dvs / a dvs. ……”

Adrese eurpoarlamentari (va rugam sa expediati catre grupuri de maximum 5 e-mailuri):

ana.antonescu@europarl.europa.eu; elena.basescu@europarl.europa.eu;
sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu; victor.bostinaru@europarl.europa.eu;
cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu; minodora.cliveti@europarl.europa.eu; corina.cretu@europarl.europa.eu; georgesabin.cutas@europarl.europa.eu;
vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu; ioan.enciu@europarl.europa.eu;
catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu; petru.luhan@europarl.europa.eu; monica.macovei@europarl.europa.eu;
ramonanicole.manescu@europarl.europa.eu;
marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu; iosif.matula@europarl.europa.eu;
rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu; ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu; cristiandan.preda@europarl.europa.eu; dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu;
adrian.severin@europarl.europa.eu; csaba.sogor@europarl.europa.eu; theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu; claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu; silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu; laszlo.tokes@europarl.europa.eu; traian.ungureanu@europarl.europa.eu; tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu; adinaioana.valean@europarl.europa.eu; renate.weber@europarl.europa.eu; iuliu.winkler@europarl.europa.eu;

Ultimul text adoptat este acesta: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA… Textul cuprinde toate amendamentele.

11.03.2014 (event FB: https://www.facebook.com/events/1402927169971410/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930