DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

OMV petrom6Un grup de activiști români  antifracturare din Viena, a desfășurat o acțiune de protest față de activitățile OMV de explorare și exploatare a gazelor de șist dar nu numai, în contextul în care la una din sondele sale de extracție a petrolului din România a avut loc un accident tragic soldat cu moartea unui copil de 9 ani , din cauza neglijenței angajaților săi (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/copil-gasit-mort-langa-o-sonda-din-judetul-prahova.html).

Iată cum descrie acțiunea unul dintre organizatori:

”A fost o acțiune pregatită din timp cu atenție, pentru care am hotărât să mergem o mână de oameni(pentru început), cu un mesaj foarte clar. Perimetrul în care impresionantul Sediu OMV se află, este enorm, multe alte firme precum și o Universitate fiind în același campus, care desigur au văzut mesajele noastre (spre disperarea OMV), marea majoritate salutându-ne de la geamurile birourilor, încurajând acțiunea noastră. Se pare că OMV a deranjat și multă altă lume din Austria. Cea mai mare reușita a fost că încă de la început, patru reprezentanți OMV au ieșit să discutam. Discuția a durat o oră, timp în care i-am copleșit cu argumente și dovezi, iar cel mai important este că s-au declarat deschiși la dialog, ceea ce aproape nici o mare companie nu a făcut, mai ales reprezentanți din Sediul Central. Ne-au pus la dispoziție datele lor de contact, iar o echipa OMV ne va sta la dispoziție pentru dialog! Mesajele noastre au fost văzute de sute de angajați și trebuie să spunem că nu le-a picat bine. În final, oripilați de tragediile din România prezentate de noi, reprezentanții OMV ne-au sugerat ca romanii să protesteze și în fața sediilor PETROM din România, căci le sunt parteneri – OMV PETROM!” (Sursa: Vienna Against Fracking)

Mai jos aveți și câteva fotografii de la protest, preluate din aceeași sursă:

OMV petrom1 OMV petrom2OMV petrom3OMV petrom4    OMV petrom7

OMV petrom5OMV petrom6

OMV petrom8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930