DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

pungesti110.02,2014

„Lupta astăzi, la Tribunalul Vaslui, are loc primul termen de judecată al actiunii deschisă de Prefectul Judetului Vaslui împotriva hotărârii adoptată în unanimitate de Consiliul Local Pungesti de interzicere a explorării si exploatării gazelor de sist pe teritoriul comunei. După ce consilierii locali au respins, în unanimitate cererea prefecturii de a anula hotărârea prin care se interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturării hidraulice sau alte metode în zonă, reprezentantul judetului a cerut anularea în instantă a deciziei locuitorilor.. […] În ciuda tuturor manifestatiilor, protestelor, mitingurilor sau actiunilor care denotă hotărârea locuitorilor de a interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturării hidraulice pe teritoriul comunei Pungesti, reprezentantii guvernului în teritoriu, Institutia Prefectului Judetului Vaslui doreste să dea un cadru legal activitătilor deja începute de compania americană Chevron. În acest sens, prefectura nu a dat viza de legalitate HCL 42/2013 luată pe 17 octombrie, prin care se interzicea explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturării hidraulice sau alte metode în zonă, hotărâre promovată de un grup de consilieri ai opozitiei dar adoptată în unanimitate de toti consilierii locali, cerând anularea acestei hotărâri.

La doar o săptămână de la adoptarea hotărârii, Institutia Prefectului Judetului Vaslui a transmis către CL adresa nr. 3197/23.10.2013, prin care anunta că nu se acordă viza de legalitate hotărârii în cauză, nr. 42/2013, si cerea revocarea acesteia. În urma respingerii, tot în unanimitate, în cadrul sedintei CL Pungesti din data de 31 octombrie, cererii reprezentantilor guvernului în teritoriu, respectiv de anulare a HCL 42/2013, prefectura a atacat în instantă actul administrativ, primul termen având loc astăzi, 10 februarie, la Tribunalul Vaslui. Nu a contat faptul că hotărârea CL a fost adoptată în unanimitate, chiar de două ori, de consilierii locali, si are asentimentul majoritătii locuitorilor din comună, asa cum n-au contat nici protestele, manifestatiile, mitingurile, organizate inclusiv în municipiul Vaslui, la care cetătenii din Pungesti si-au făcut, în nenumărate rânduri, cunoscută pozitia de respingere a intentiei Chevron de explorare si ulterior exploatare a gazelor de sist în zonă. De altfel, prefectura a atacat pe cale judecătorească toate deciziile consiliilor locale care au cerut interzicerea explorării si exploatării gazelor de sist prin metoda fracturării hidraulice pe teritoriile comunelor respective, peste 16 la număr, până acum, cel putin, având câstig de cauză în toate situatiile.”

Articol integral pe Vremea Noua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930