DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

Snapshot

Vă prezentăm în premieră un documentar despre ce se întâmplă în SUA, legat de fracturarea hidraulică, un film care pune față în față pretențiile industriei cu realitatea din teren.

”Este fracturarea sigură? Industria pretinde că sunt luate toate măsurile de precauție pentru a se asigura că nu există daune pentru mediul înconjurător din cauza procesului de extracție. Totuși, mulți cetățeni din SUA care locuiesc în apropierea platformelor nou construite sunt convinși că apa și aerul lor a fost contaminat, și acum este radioactiv și otrăvitor. Peștii din râuri mor iar copacii din grădini se ofilesc, iar oamenii înșiși se plâng de iritații și boli inexplicabile. Ei doresc să arate că fracturarea este cauza, dar cine ascultă?” (descrierea autorilor)

Filmul conține interviuri cu localnici din zonele în care se face sau s-a făcut fracturare hidraulică, cu foști angajați la sondele de fracturare, dar și cu oameni care au fost de acord cu amplasarea acestor sonde pe terenul lor.

Un film de văzut de orice om interesat de ce se întâmplă cu planeta pe care trăim. Asemănările cu ce se întâmplă în România, din punct de vedere al procedeelor folosite de industria combustibililor fosili, sunt demne de luat în seamă.

PS. Deși pentru unii oameni pare greu de crezut, munca (deloc ușoară) de traducere și editare a acestui material video a fost făcută în întregime în regim de voluntariat, și a fost o muncă de echipă. Precizăm că drepturile de autor aparțin în exclusivitate Russia Today.

Puteți urmări documentarul tradus, aici: https://www.youtube.com/watch?v=JaSP5M39t2U

Pentru videoclipul original, aici: https://www.youtube.com/watch?v=UAEfx…

Pentru activarea subtitrării în limba română, dați click pe icoana de ”Subtitles/CC”, a doua din stânga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031