DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

Impactul asupra mediului si sanatatii | StopFracturare.ro

Problemele unei texane care trăieşte cu sondele de forare în ogradăÎn nordul Texasului, direct în inima industriei petroliere, o companie energetică forează la mică distanţă de locuinţa Veronicăi Kronvall. Două dintre cele mai apropiate sonde se află la mai puţin de o sută de metri de grădina sa.” (Iulia Marin, 14.12.2013)

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii  (Ecomagazin, 26.08.2012)

”Animalele, în special șeptelul, sunt sensibile la substanțele contaminante eliberate în mediu de către foraje și impacturile cumulative ale acestora. Documentarea a cazurilor din 6 state conduce la ideea ca expunerea la operațiunile de forare după gaz au efecte grave asupra sănătății oamenilor, animalelor de companie, șeptelului, cailor și animalelor sălbatice. Deși lipsa unei testări compleye a apei, aerului, solului și tesuturilor animale îngreunează o analiză definitivă a conexiunii dintre forajele de gaze și sănătate, politici modificate pot conduce la colectarea unoe seturi de date mai complete și, de asemenea, la diminuarea partțială a riscului pentru oameni și animale. Fără studii complete, date fiind numeroasele consecințe adverse asupra sănătății oamenilor și animalelor care au fost înregistrate, interzicerea forajelor pentru gaze de șist este esențială pentru sănătatea publică. În statele care permit totuși, un asemenea proces, utilizarea unor măsuri de bun simț pentru a reduce impactul asupra oamenilor și animalelor trebuie să fie cerută, pe lângă completa testare și prezentare publică a stării aerulu, apelor, solului, animalelor și oamenilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930