DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120
Loading Map....

Date/Time

Date(s) - 06/04/2014
All Day

Location

România

Categories
No Categories


banner fb

 

Pe 6 aprilie, in 2013, societatea civilă din Romania a organizat primul protest național împotriva fracturării hidraulice, desfășurat în 28 de orașe din tara.

Peste 60 de localitati din tara si din diaspora se vor ralia protestului nostru.

Peste 100 de ONG-uri vor participa la protest.

Vino alaturi de noi, organizeaza un protest si la tine in oras /comuna!

Intrucat aproape toata Romania e concesionata pentru exploatarea zacamintelor neconventionale (gaze si petrol de sist, gaz de mina, etc), problema fracturarii hidraulice ne priveste pe toti!

DOAR IMPREUNA PUTEM OPRI OTRAVIREA ROMANIEI PRIN METODA FRACTURARII HIDRAULICE!

 

După mai puțin de un an de zile, situația în România privind fracturarea hidraulică s-a schimbat dramatic. Autoritatile au devenit pe față lobby-isti, încalcă legile cu nonșalanța totală, Pungeștiul a fost ocupat din 2 decembrie 2013 de trupele Jandarmeriei, care au bătut, la adăpostul întunericului, oameni batrâni, femei, copii. Izvoarele, județul Galați, a fost transformat într-un teritoriu calamitat, deși cauzele sunt antropice: mai exact legate de fracturarea hidraulică (la gaze sau petrol). Casele stau să cadă, apa a fost contaminată, oamenii dezvoltă simptome similare cu cele descrise în filmulețele din SUA, animalele mor. Între timp, însă, sub perdeaua de fum mediatic legat de Pungești, descoperim multe sate în care s-au montat sonde (unde din ele dispar peste noapte, după ce activiștii își fac prezența în zonă), care au toate caracteristicile sondelor de fracturare. Zgomot infernal, apă cu bulbuci în fântâni, minciuni incredibile ale autorităților. Prospecțiuni SA mătură județele tării cu explozibil și utilaje de mare tonaj care cutreieră câmpurile patriei, fără nicio aprobare de la proprietari. Când sunt prinși în flagrant, contraatacă sau încearcă să cumpere tăcerea oamenilor. Massmedia ignora total subiectul. Presiunile care vin de la Washington, pe căi oficiale și lobby-iste, pentru ca exploatarea gazelor de șist să înceapă sunt din ce în ce mai puternice. Uniunea Europeana decide să ignore orice principiu al prudenței și votul Parlamentului European și să dea undă verde statelor care sunt atât de inconștiente încât să înceapă să fractureze. În SUA, numărul studiilor care arata multiplele fațete incredibil de distrugătoare ale fracturării hidraulice, protestele, inițiativele legislative de interzicere a fracturării hidraulice, interzicerea sa în Hawaii și multe alte orașe și regiuni, cresc exponențial. Odată cu ele și numărul accidentelor datorate fracturării hidraulice, și totodată retorica guvernamentală pro-fracking.

În Polonia, Marea Britanie, Canada, asistăm la scene incredibile: oameni loviți de polițiști, arestați, bătrâne de 80 de ani arestate cu cătușe, gloanțe albe traseasupra protestatarilor in Elsipogtog, New Brunswick, Canada. În Polonia, tărani care dorm în câmp de 7 luni, târâți de Chevron prin procese istovitoare. Democrația apune peste tot pe unde apare fracturarea hidraulică. Industria din spatele ei este își aservește guvernele și autoritățile după metode asemănătoare, chiar trase la indigo, în diferite tări.

Bursele de pe Wall Street anunță din ce în ce mai strident spargerea bulei gazelor de șist în SUA, dar și o cădere a economiei SUA, mult mai mare decât în 2008, în mare parte datorită acestei bule total nebunești, mult mai puternică decât cea imobiliară, la baza crizei declanșate în 2008.

Cam asta s-a întâmplat în România și în lume în  ultimele 11 luni de când cu protestul național antifracturare. Lupta este mai grea ca niciodată și peste tot cetățenii ajung la concluzia că sunt singuri în fața unor autorități care nu le mai reprezintă interesele, unor autorități care folosesc forța pentru a determina începerea proiectelor de fracturare hidraulică și al căror motiv de a exista este doar de a apăra pe cei care încalcă dreptul comunităților la autodeterminare, la aer curat, la apă și la un viitor locuibil.

Între timp, protestele împotriva fracturării hidraulice mătură țara. După Vaslui, protestele încep în sate Sibiu ( Moșna), Arad, Neamț, Bihor, Timiș, Brașov, dar și în multe orașe din țară (Vaslui , Bârlad, Mangalia, Oradea, Curtici, București, Cluj, Piatra Neamț etc.) și din afară, organizate de diaspora română (Viena, Madrin, Milano, Londra, Bruxelles, Berlin etc.) din ce în ce mai îngrijorată de lucrurile greu de imaginat acum un an care se întâmplă în România. Autoritățile sunt surde, însă arată că încep să se teamă de noi. Pentru ca sunt mereu pe urmele noastre, ne supraveghează, ne obstrucționează drepturile constituționale și mint în exercitarea funcției. Oamenii sunt din ce în ce mai revoltați.

De aceea, e de datoria noastră, a tuturor, să ne unim, cu mic cu mare și să ieșim în stradă pe 6 aprilie, pentru a spune în cor un NU hotărât fracturării hidraulice, otrăvirii apelor, aerului, pământului și distrugerii vieții pe aceste meleaguri.

FRACTURAREA HIDRAULICĂ UCIDE!

Împreună vom salva România din mâinile celor care vor să declanșeze genocidul gazelor de șist în România!

Românii din țară și din diaspora spun NU gazelor de șist pe 6 aprilie 2014! Haideți să oprim nebunia gazelor de șist odată pentru totdeauna! Cât mai curând!

Haideți alături de noi! Dacă doriți să organizați un protest, va rog sa ne contactați la farafracturare@gmail.com. Vă vom sprijini cu informații, materiale și cu câte ceva din experiența noastră, a tuturor celor care protestăm de peste 2 ani de zile impotriva fracturării hidraulice.

Bookings

Bookings are closed for this event.

2 răspunsuri la 6 APRILIE-România protestează împotriva fracturării hidraulice. Glasul pământului

  • visanluminita spune:

    sant impotriva gazelor de sist si nu numai.Am inteles ca fracturarea hidraulica se foloseste nu doar ptr.gazele de sist ,chiar si la forarile pt.gaze conventionale.CE SE INTAMPLA CU NOI,UNDE VOM AJUNGE.Chiar nu putem acest genocid in masa,in nici un fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930