DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

Dragi prieteni,

Problema gazelor de șist a devenit atât de importantă în România încât este nevoie de modalități mai ample și mai complexe de acțiune, precum și de o stocare sistematică a informației relevante, care a devenit deja foarte abundentă. Până acum majoritatea informațiilor relevante legat de subiect s-au pierdut in scroll-urile  paginilor de facebook, făcând dificilă recuperarea lor după o anumită perioadă. Acest portal se dorește a fi o sursă complexă de informare, dar și o platformă de acțiune civică, care să ofere celor care doresc să se implice în această luptă la nivel național și, eventual, internațional, uneltele necesare informării și activismului. Portalul antifracturare hidraulică din România își propune să reunească și să sistematizeze informații relevante culese de oameni care luptă împotriva gazelor de șist din teritoriu și din media, constituindu-se într-un centru de resurse pentru demersuri pozitive de activism în domeniu, care pot fi replicate de alte comunități, un spațiu de întâlnire deschis tuturor celor din regiunile vizate de fracturarea hidraulică (care vor ajunge să ocupe peste 85% din teritoriul României, în urma rundei următoare de licitații pentru concesionarea a 36 de noi perimetre, ce va avea loc in cursul lui 2014).

Problema fracturării hidraulice este una națională și internațională, astfel încât, pe lângă acțiunile locale, extrem de prețioase, care constituie fundamentul acestei lupte, sunt necesare acțiuni la nivel național, european și global. 

Aici veți găsi informații de bază legate de ceea ce înseamnă fracturarea hidraulică, articole din țară și din străinătate, știri și noutăți din activitatea antifracturare, legislație și comentarii la legislație, materiale foto și video, evenimente și un loc de discuții și întâlnire online al celor care contribuie la acest demers. O parte din informații vor fi traduse, sperăm, cât mai curând, și în limba engleză, pentru informarea jurnaliștilor, cetățenilor, organizațiilor de mediu și a forurilor competente din alte țări.

Vă rugăm pe toți cei care doriți să contribuiți să găsiți modalitățile care vi se potrivesc cel mai bine, din multitudinea celor existente. Fie că sunteți în țară sau în străinătate, fie că puteți participa la proteste sau ieși pe teren, fie acționând în alt fel, fiecare vă puteți aduce o contribuție bine-venită și puteți pune o „cărămidă” la edificiul unei Românii curate și ne-fracturate.

Vă mulțumim și vă invităm să vă implicați, pentru o Românie așa cum ne-o dorim!

Uniți, vom învinge!

Aveți o prezentare succcintă a activităților noastre din anul 2014, aici,  și o versiune extinsă, aici.

Echipa fărăfracturare.ro

TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE A SITE-ULUI

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031