DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120
Drilling waste bound for Ohio via Sunbury

Deșeurile radioactive rezultate in urma fracturarii hidraulice sunt pe cale sa devina o problemă gravă în Ohio. Industria de petrol și gaze nu doreste să plătească costurile reale de transport, administrare sau de eliminare a deșeurilor radioactive rezultate in urma fracturarii hidraulice, ea platind doar a suta parte din ceea ce plătește industria nucleara , pentru depozitarea,  cu riscuri reduse, a deșeurilor radioactive. Extrase din  raportul lui Marvin Resnikoff, fizician la Universitatea din Michigan senior associate la Radioactive Waste Management Associates:

 „Este evident că preocupările legate de mediu sunt absolut inlaturate, acoperite  de goana dupa profit a industriei fracturarii hidraulice.”, a spus Resnikoff. De asemenea, el afirma ca pur și simplu INDUSTRIA  NU DORESTE SA ISI ASUME RESPONSABILITATEA PENTRU DESEURILE RADIOACTIVE PE CARE LE PRODUCE. „Chiar daca fracking-ul în Ohio nu este inca la nivele atat de ridicate precum în alte state, statul a fost victima a procesului mai ales pentru că statul s-a pus el insusi  la dispoziție ca  groapă de gunoi pentru deșeurile altor state, cum ar fi Pennsylvania și de Vest Virginia, „, a spus el. „Atât  deșeurile lichide, cat si solide  – continand elemente radioactive – rezultate din fracturare,  sunt depozitate in gropile de gunoi Ohio și prelucrate pentru a lua calea stațiilor de epurare a apelor uzate pentru eliminare.”  Transportul rutier, cu camioane,  al deșeurilor radioactive încalcă prevederile federale, care includ proiectarea cisternelor, cerințele minime de asigurare și insemnele ce trebuie sa indice  sarcina radioactiva.

de Georgeta Elisabeta Ionescu  16.06.2013

(https://www.facebook.com/notes/gaz-de-sist-antifracking-romania/de%C8%99eurile-radioactive-rezultate-in-urma-fracturarii-hidraulice-sunt-pe-cale-sa-d/535638369828689 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
aprilie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30