DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

11oct stop fracking stop ttip tisa ceta

 

mbătă, 11 octombrie 2014, este Ziua internațională împotriva fracturării hidraulice, sau Global Frackdowno zi în care se organizează în toată lumea (inclusiv în România) proteste și manifestări menite să tragă un puternic semnal de alarmă asupra acestei tehnologii extrem de periculoase de extragere a hidrocarburilor neconvenționale, fracturarea hidraulică. 

Global Frackdown se află la a treia ediție și implică în fiecare an sute de orașe și comunități de pe toate continentele, care se alătură acestui apel la rațiune adresat elitelor politice și economice ale lumii. Acestea par să se comporte din ce în ce mai mult de parca ar exista o planeta B pe care să se poată refugia când această planetă va fi iremediabil distrusă, și asta mai ales datorită amenințării extreme a fracturării hidraulice, dar și a altor tehnologii.


Întrucât anul acesta a fost marcat de proteste puternice ale societății civile europene privind negocierile intransparente, nedemocratice privind cele 3 tratate bilaterale SUA-UE, Canada-UE privind liberalizarea totala a comerțului și serviciilor intre cele doua blocuri, data de 11 octombrie marchează în Europa și un moment în care fracturarea hidraulică și TTIP&CETA&TISA sunt din nou puse pe tapet. Și expuse ca ceea ce sunt deja: lovituri de grație la adresa standardelor europene atinse până acum în privința protecției mediului și a protecției sociale.”

Și anul acesta, România se alătură protestului global împotriva fracturării hidraulice. Fiecare oraș/comună este invitată să își arate creativitatea, capacitatea de organizare pentru evenimente de orice natură: artistică, culturală, informativă, de protest, toate în registru pașnic.

Până acum și-au anunțat participarea mai multe orașe din țară și din diaspora, așteptăm și alte orașe și comunități să li se alăture.

Încă o dată, mobilizări de genul acesta sunt menite să dovedească cât de penibile și de lipsite de orice legătură cu realitatea sunt afirmații precum cea a lui Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputaților, privind sprijinirea de către Moscova a protestelor împotriva gazelor de șist, dar și ale lui Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, cu aceleași acuzații.

Aveți mai jos lista orașelor din țară și din diaspora unde se organizează evenimente cu ocazia Zilei internaționale împotriva fracturării hidraulice,  dar și linkul către harta evenimentelor organizate în toată lumea (date disponibile la data transmiterii acestui mesaj, lista este în continuare deschisă.)

Global, întreaga lume: http://www.globalfrackdown.org/events-2014/
Global, România&Diaspora: http://tinyurl.com/mmwwkrv

Bucuresti 1: http://tinyurl.com/nqh35ks
Bucuresti 2, protest Green Peace: http://tinyurl.com/oqra3lb
Cluj: http://tinyurl.com/km2mrhc
Brasov: http://tinyurl.com/lrvlbwb
Timisoara: http://tinyurl.com/kfkpcyt
Iasi: http://tinyurl.com/lef6y4t
Ploiești: http://tinyurl.com/m4hfezw
Brasov: http://tinyurl.com/mzfnwnl
Piatra Neamt: http://tinyurl.com/okupd64
Sibiu: http://tinyurl.com/mzfnwnl

Oradea: http://tinyurl.com/pwnc53m

DIASPORA

Milano: http://tinyurl.com/mj2jbtk
Paris: http://tinyurl.com/noyfrez
Madrid: http://tinyurl.com/nmttpyp
Bruxelles: http://tinyurl.com/pkaz6jo
Londra: http://tinyurl.com/pg2rcy7

New York: http://tinyurl.com/qcltnhq

De asemenea, un număr de oraşe vor organiza acţiuni care nu presupun realizarea unui eveniment pe facebook, ale cărăr acţiuni vor fi documentate după producerea lor.

Semnalează-ne evenimentul tău la: farafracturare@gmail.com

Echipa ”Dezvoltare fără fracturare”
www.farafracturare.ro

3 răspunsuri la Comunicat de presă – Ziua internaţională antifracturare, 11 octombrie 2014

 • VINTILESCU Mircea spune:

  Îndemn pe toți cetățenii care își doresc un trai lipsit de riscurile efectelor seismice generate de om, a unei corecte și benefice alimentări cu apă în scopuri potabile și menajere, a grijii față de sănătatea lui și a membrilor familiei sale, a dorinței de a avea o proprietate pe care să o poată folosii pentru binele lui și a comunității în care trăiește, să participe la acest miting și să-și asume reponsabilitate că tot ceea ce dorește este ca cetățeanul să fie ascultat, respectat și mai ales implicat direct în luarea deciziilor.
  Avem datoria și mai ales obligația de a ne apăra dreptul la viață, la sănătate, la libertate și bună stare, iar prin prezența activă a noastră la acest miting, transferăm aceste mari idealuri și drepturi fundamentale ale omului către generațiile tinere și viitoare.
  Fără această implicare responsabilă a noastră, urmașii noștri dacă vor mai fi, vor avea o viață chinuitoare și o lipsă totală de respect față de noi, cei de astăzi, care prin indiferența manifestată prin abuzul față de lege a tuturor politicienilor, îi condamnăm la suferință, la sărăcie și dezastre inimaginabile.
  Dacă ne facem timp pentru câteva ore, putem opri acest dezmăț asupra resurselor de mediu și asupra viitorului nostru și al urmașilor noștri pe care mai marii lumii, prin disprețul total manifestat față de cetățean încearcă să-și desconsidere seamănul și să trimită întreaga lume în epoca primitivismului.

 • VINTILESCU Mircea spune:

  Îndemn pe toți cetățenii care își doresc un trai lipsit de riscurile efectelor seismice generate de om, a unei corecte și benefice alimentări cu apă în scopuri potabile și menajere, a grijii față de sănătatea lui și a membrilor familiei sale, a dorinței de a avea o proprietate pe care să o poată folosii pentru binele lui și a comunității în care trăiește, să participe la acest miting și să-și asume reponsabilitate că tot ceea ce dorește este ca cetățeanul să fie ascultat, respectat și mai ales implicat direct în luarea deciziilor.
  Avem datoria și mai ales obligația de a ne apăra dreptul la viață, la sănătate, la libertate și bună stare, iar prin prezența activă a noastră și în număr cât mai mare la acest miting, transferăm aceste mari idealuri și drepturi fundamentale ale omului către generațiile tinere și viitoare.
  Fără această implicare responsabilă a noastră, urmașii noștri dacă vor mai fi, vor avea o viață chinuitoare și o lipsă totală de respect față de noi, cei de astăzi, care prin indiferența manifestată prin abuzul față de lege a tuturor politicienilor, îi condamnăm pe urmașii noștri la suferință, la sărăcie și dezastre inimaginabile.
  Dacă ne facem timp numai pentru câteva ore, putem opri acest dezmăț asupra resurselor de mediu, asupra mediului înconjurător în general și nu în ultimul rând asupra viitorului nostru și al urmașilor noștri. Trebuie să-i împiedicăm prin atitudinea noastră pe mai marii lumii, pe toți politicienii noștri care prin disprețul total manifestat față de cetățean, încearcă să-și desconsidere seamănul și să trimită întreaga lume în epoca primitivismului. Iată pentru ce rog pe toți bucureștenii responsabili de sorta lor să vină mâine 11 octombrie la orele 16, în Piața Universității la statui și să ne spunem în mod civilizat păsul.

 • VINTILESCU Mircea spune:

  Putea să existe mai mult interes și o participare mai mare a populației din București. Dar și așa mitingul a ieșit destul de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930