DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

I-am prins cu minciuna!  - Vremea Nouă, 18.03.2014

ILEGAL În complicitate cu oficiali ai statului român, Chevron a Foto Vremea Nouădeclansat o adevărată campanie de manipulare bazată pe minciuni. Una dintre minciuni este aceea că Chevron nu va utiliza în scop industrial apa din zonele în care îsi desfăsoară activitatea. Totusi, prima grijă a celor de la Chevron a fost forarea de puturi de apă în perimetrul de la Pungesti. Imediat ce am semnalat această anomalie, cei de la Chevron ne-au răspuns motivând forarea acestor puturi.

Acestia au spus că, de fapt, puturile au fost forate pentru a putea preleva mostre de apă. Evident, o minciună grosolană deoarece în proiectul depus la Mediu se specifică clar că aceste puturi vor fi făcute cu mult în afara perimetrului sondei. Din păcate nu e doar o simplă minciună, ci si o ilegalitate care ar trebui să ducă la anularea acordului de mediu.

În conformitate cu reglementările UE, acordurile de mediu trebuie să respecte anumite conditii. Una din conditiile avizării favorabile a cererii Chevron a fost ca firma să folosească apă doar din surse externe. “Consumul total de apă folosită în procesul de foraj este de aproximativ 35.000 litri pe zi, necesarul de apă fiind asigurat din surse externe, si nu din pânza freatică, în baza unui contract semnat cu o firmă autorizată. Apa va fi transportată cu cisternele si depozitate în rezervoare ce vor fi amplasate în incinta platformei betonate”, sustin în documente reprezentantii firmei Chevron.[…]

Conform documentatiei Chevron, “necesarul de apă va fi asigurat din surse externe (pe baza unui contract semnat cu firma autorizată SC AQUAVAS Negresti) prin transport cu cisternele si depozitare în rezervoarele ce vor fi amplasate în incinta careului sondei”. Conducerea Aquavas Negresti a negat că ar exista vreun contract încheiat cu Chevron. Si întradevăr asa este. Totusi, există un contract semnat cu o altă firmă care lucrează pentru Chevron, numai că acest contract este ca si reziliat.[…]”

Articolul integral pe Vremea Nouă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031