DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

montaj-sonde-romania-austria (1)

6 martie 2014. Observatorul de Prahova

OMV Petrom îşi bate joc, la propriu, de siguranţa cetăţenilor din România! În timp ce în Austria respectarea normelor de siguranţă la sondele petroliere este literă de lege în activitatea OMV Group, în România, dezinteresul total al OMV Petrom în ceea ce priveşte locuitorii din zonele în care sunt amplasate sonde creează victime omeneşti.

Deşi aceeaşi legislaţie europeană reglementează funcţionarea parcurilor petroliere atât în România cât şi în Austria, în ţara noastră, OMV Petrom nu respectă nici măcar minimul de măsuri de siguranţă la sondele de extracţie.

După cum puteţi observa în imaginile de mai sus, în Austria sondele de extracţie sunt împrejmuite în totalitate cu gard metalic, împiedicând, în felul acesta accesul în zona periculoasă. În România, în schimb, după cum se poate vedea din imaginea cu sonda de la Ariceştii Rahtivani (foto stânga), gardul de protecţie este prezent doar în zona motorului sondei, nicidecum şi în zona puţului de foraj, acolo unde, din această cauză, un copil a murit asfixiat cu gaze de sondă săptămâna trecută.

Observaţie: OMV Petrom, prin lipsa gardurilor de protecţie la sondele de extracţie, încalcă Normele Specifice de Securitate în Muncă (NSSM 43) privind extracţia ţiţeiului. Potrivit articolului 27 din legea amintită anterior, ”echipamentul tehnic cu parti exterioare mobile situate pana la 2,5m inaltime va fi protejat cu aparatori, plase de sarma sau pereti despartitori incombustibili”.
În realitate, la sonda din Ariceştii Rahtivani, gardul de protecţie din zona puţului de extracţie (element mobil – n.r.) lipseşte cu desăvârşire, lucru care nu se întâmplă şi la sondele din Austria.

Vă reamintim că săptămâna trecută un copil a murit la Ariceştii Rahtivani, la gura unei sonde neîmprejmuite. Nici până în momentul de faţă, OMV PETROM NU A EMIS VREUN PUNCT DE VEDERE PE MARGINEA ACESTUI CAZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
mai 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031