DEZVOLTARE FĂRĂ FRACTURARE
Portalul anti-fracturare din România
Articole recente
Arhivă tematică
Sondaj

Sunteţi de acord ca în România să se interzică prin lege fracturarea hidraulică?

Loading ... Loading ...
grupul fb
YouTube-Vlog-Romania300x120

sandu la paris

Dupa ce a strabatut pe jos 3000 de kilometri, 7 tari, vreme de aproape 3 luni, incercand sa atraga atentia asupra pericolelor fracturarii hidraulice si cianurarii pentru Europa, Alexandru Popescu, cel care a stat 22 de zile in greva foamei, dormind sub cerul liber pentru a atrage atentia asupra abuzurilor de la Pungesti, acest om de o tenacitate si o rezistenta fizica iesita din comun a ajuns la Bruxelles mai devreme decat isi propusese, chiar, fiind intampinat de un grup de romani activi din diaspora.

O parte din Diaspora romana din Belgia, in special Mihaela Popescu si Daria Parvu, a lucrat intens la organizarea unui eveniment prilejuit de sosirea lui Alexandru Popescu, care va avea doua parti pentru data de 1 decembrie: mars de la Parlamentul European catre Barlayment, sediul central al Comisiei Europene, dupa care va avea loc un eveniment in cadrul Parlamentului European, la care vor participa membri al Parlamentului European de la Grupul Verzilor si Grupul Stangii Unite Europene (GUE/NGL).

Noi, cei care luptam pentru o lume fara fracturare hidraulica si fara cianurare in tara, ii multumim lui Sandu si echipei lui pentru efortul depus timp de 3 luni si speram ca demersul acesta nu va ramane fara ecouri la Bruxelles, dar si in Romania. De asemenea, multumim si reprezentantilor diasporei de peste tot care s-au implicat alturi de noi in aceasta lupta pentru un mediu curat si fara abuzuri ale autoritatilor in numele corporatiilor multinationale, si pentru care implicarea pentru problemele din tara nu se reduce doar la ziua votului. In acest sens, Diaspora a adresat o invitatie si presedintelui ales, Klaus Iohannis, pentru a ii intalni pe cei datorita carora a castigat atat de detasat alegerile. Pana acum, Diaspora nu a primit niciun raspuns la aceasta scrisoare, cum nu a primit nici societatea civila care i-a solicitat lui Klaus Iohannis o dezbatere pe tema gazelor de sist.

Mai jos redam comunicatul de presa al Grupului de suport pentru proiectul lui Alexandru Popescu.

„Pe 1 decembrie, oameni din multe orase europene se vor reuni la Bruxelles cu ocazia unui eveniment ce sa va desfasura sub mottoul «  Fara   fracturare hidraulica, fara   cianurare »

Evenimentul va debuta cu un mars din Piata Schuman pana la Parlamentul European  si va continua cu un miting ce se va desfasura chiar langa Parlamentul European, in Piata Luxemburg. Pe 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, Alexandru Popescu, activistul care a traversat Europa pe jos ca sa ajunga la Bruxelles pentru a  inmana Parlamentului European  mesajul societatii civile romanesti, va citi declaratia sa in cadrul manifestarii si in mijlocul celor veniti sa-l sustina. Alexandru a strabatut cateva capitale europene ( Budapesta, Viena, Praga, Paris, Bruxelles) in demersul sau de trezire a constiintelor si de a face oamenii sa constientizeze impactul ireversibil al proiectelor  care implica fracturarea hidraulica si cianurarea. A parcurs, pe jos, mai mult de 2800 km, pentru a ajunge la Bruxelles si pentru a spune, clar si raspicat, ca trebuie sa fim  toti , impreuna, in aceasta lupta pentru drepturile noastre fundamentale , drepturi puse in primejdie de proiectele marilor corporatii.

Geza Tarjanyi ( Gayzer Frackman)  soseste si el  la Bruxelles in aceeasi zi , dupa ce a parcurs distanta dintre Blackpool si Brussels pe jos, pentru a aduce mesajul anti-fracturare al activistilor britanici si pentru a tansmite un puternic mesaj de solidaitate.

Programul zilei de 1 decembrie :

10:10-10:30          Intalnire in Piata Schuman  si apoi plecare in catre Piata Luxemburg.

  • Sosirea lui Alexandru Popescu si a lui Geza Tarjanyi , din Marea Britanie

 

11:00-13:00      Miting in Piata Luxemburg, langa Parlamentul European

  • Citirea declaratiilor impotriva fracturarii hidraulice si a cianurarii
  • Discursuri ale celor veniti la Bruxelles din toata Europa si din tara, special pentru acest eveniment, precum si din partea reprezentantilor unor ONG-uri de mediu din Bruxelles

 

14:00-15:00         Eveniment  in Parlamentul European, gazduit de catre  Verzi /EFA & GUE

  • Discursuti de intampinare rostite de gazdele evenimentului
  • Schimb informal de opinii intre cei
  • Perspective si propuneri pentru viitor

 

Organizatorii doresc sa multumeasca tuturor celor care au facut ca, prin eforturile lor, acest eveniment sa fie posibil!  Multumim tuturor celor care au facut eforturi considerabile pentru a fi la Bruxelles  si pentru a spune, impreuna, intr-un singur glas: FARA FRACTURARE HIDRAULICA, FARA CIANURARE !”

Un răspuns la 1 Decembrie in Diaspora: FARA FRACTURARE HIDRAULICA, FARA CIANURA! Cu Alexandru Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Abonați-vă la Newsletterul Antifracturare
Evenimente
Arhivă articole
iunie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930